Ajankohtaista

Yhteistyötapaaminen lounasristeilyllä Helsingissä

Osuuskunta Venäjäpalvelut järjesti 8.5.2021 yhteistyötapaamisen, jossa Pellervon Osuustoiminta-lehti haastatteli Venäjän osuustoimintayliopiston rehtoria. Haastattelu liittyi osuustoiminnan opetukseen Venäjällä ja yhteistyömahdollisuuksiin asiassa Suomen ja Venäjän välillä. Yhteistyötapaamisessa olivat Ljudmila Vorozhbitova (Osuuskunta Venäjäpalvelut), Alsu Nabieva (Venäjän osuustoimintayliopiston rehtori ja Kazanin osuustoimintainstituutin rehtori) sekä Riku-Matti Akkanen (toimituspäällikkö, Osuustoiminta-lehti). Ohessa muutama kuva hyvin onnistuneesta yhteistyötapaamisesta Helsingin edustan lounasristeilyltä.
28.5.2021 Osuuskunta Venäjäpalvelut

Karjalankannaksen matkoja

Osuuskunta Venäjäpalvelut on tehnyt vuosien aikana useita kotiseutumatkoja Karjalankannakselle. Osuuskunnan Ljudmila Vorozhbitova työskenteli aiemmin vuosia Viipuri-keskuksessa, jolloin hän järjesti kotiseutumatkoja Suomessa nykyisin asuville entisille evakkolaisille ja heidän perheenjäsenilleen. Moni matkoista on kohdistunut Valkjärven Naumalaan, jonne Ljudmila Vorozhbitova ja Ari Puuri (Puurin Kanala) ovat luoneet hyvät yhteistyösuhteet sekä yksityishenkilöiden että paikallisten viranomaisten kanssa. Ohessa kuvia Naumalan reissuilta. Näitä reissuja järjestetään taas heti, kun koronaepidemian puitteissa on mahdollista.
6.5.2021 Osuuskunta Venäjäpalvelut

Venäjän Kubanin matka

MTK:n ja Osuustoimintakeskus Pellervon delegaatio vieraili Venäjän Kubanissa Mustanmeren pohjoispuolella lokakuussa 2019. Osuuskunta Venäjäpalveluiden Ljudmila Vorozhbitova oli mukana tulkin ja yhteistyökumppanin roolissa. Kubanin alueen tuottajajärjestö Kuban-AKKOR:n vieraana ollut delegaatio vieraili Kubanin maatalousmessuilla ja tilakohteissa. Matkaohjelmaan sisältyi myös tapaamisia tuottajajärjestön sekä alueen maatalousministeriön edustajien kanssa. Suomalaisvenäläisen seminaarin sisältönä oli mm. keskustelua valtion tuen roolista pientuottajille sekä osuuskuntien roolista.
27.4.2021 Osuuskunta Venäjäpalvelut

Lue aiheeseen liittyvät lehtijutut. Riku-Matti Akkasen artikkeli OT-lehdessä:

Aimo Vainion artikkeli Maaseudun tulevaisuus -lehdessä:

KUVA: Riku-Matti Akkanen, OT-lehti. Kuvassa Matti Voutilainen, Viktor Sergeev, Krasnodarin alueen varaministeri Vladimir Suhomlinov, Eerikki Viljanen, tulkki Ljudmila Vorozhbitova ja Sami Karhu.