Venäjäpalveluiden toiminta

Helsingissä sijaitseva Osuuskunta Venäjäpalvelut tuottaa kaksikielisiä palveluita yrityksille ja yhteisöille Suomi-Venäjä-yhteistyössä. Palveluihimme kuuluvat liike-, kulttuuri- ja koulutusmatkojen järjestäminen Venäjällä ja Suomessa, suomalaisten yritysten tukeminen Venäjän-kaupan markkinoille sekä käännös- ja tulkkauspalvelut. Erityisosaamistamme on maaseututietous ja elintarvikealan asiantuntemus.

Lapin hillat ja Karjalankannaksen koivut

Järjestämme pitkällä Suomi-Venäjä-yhteistyökokemuksellamme kaksikielisiä liike- ja kulttuuri matkoja niin Venäjän puolelle kuin Suomeenkin. Pitkäaikainen työkokemuksemme Viipuri-keskuksen kanssa antaa vankan tietopohjan Viipurin ja Karjalankannaksen kotiseutumatkoille. Matka sujuu vaivattomasti, kun mukana on suomea sekä venäjää puhuva ammattilaistulkki ja alueen tuntija. Autamme myös kaikissa mahdollisissa byrokratiaan liittyvissä kysymyksissä. Osuuskunnan perustajalla, Ljudmila Vorozhbitovalla, on myös virallisen Helsinki-oppaan pätevyys. Suomen puolen kohteina sekä venäjäläisille että suomalaisille ryhmille toimivat mm. maaseutumatkat, Lapin kohteet ja kotipaikkakuntamme Helsinki. Ota yhteyttä ja kysy lisää tulevista matkasuunnitelmista tai tiedustele mahdollisuutta räätälöidä teille juuri sopivanlainen paketti.

Venäjän-kaupan asiantuntijuutta

Avustamme suomalaisyrityksiä Venäjän-markkinoille ja tarjoamme asiantuntemusta mm. Venäjän-kaupan sertifiointiin ja tullaukseen liittyvissä asioissa, bisneskontaktien luomisessa sekä markkinointitutkimuksissa. Osuuskunta Venäjäpalveluiden perustajalla, Ljudmila Vorozhbitovalla, on yli viidentoista vuoden työkokemus elintarvikealalta Venäjällä niin teollisuuden tuotannonohjauksesta, tuotekehityksestä, johtamisesta kuin konsultoinnistakin. Hän on opiskellut kaupallisten avustajien koulutusohjelmassa ja yrittäjyyttä Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksessa (2000-2003).


LJUDMILA VOROZHBITOVA

Kaksikielistä osaamista

Helsingissä sijaitsevan Osuuskunta Venäjäpalveluiden perustajalla, Ljudmila Vorozhbitovalla, on yli viidentoista vuoden työkokemus elintarvikealalta Venäjällä teollisuuden tuotannonohjauksesta, tuotekehityksestä, johtamisesta ja konsultoinnista. Hän on suorittanut leipomoalan teknikon tutkinnon Leningradissa (1986) sekä leipomo- ja konditoria-alan insinööri-teknologin tutkinnon Moskovan korkeakoulussa (1995). Vorozhbitova on opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksessa (2000-2003) kaupallisen avustajan koulutusohjelmassa sekä yrittäjyysohjelmassa.

Hänen osaamisensa kattaa mm. yrittäjänä Viipurissa toimimisen (2002–2003), jolloin hän teki suomalaiselle elintarviketeollisuudelle markkinatutkimuksia sekä laitesertifiointia ja -tullausta Pietarin alueella, sekä ansiokkaan uran Viipuri-keskuksessa (2003-2007): ensin projektivastaavana hän suunnitteli ja toteutti EU-rahoitteisen Viipuri-keskus-projektin elinkeino- ja yritystoimintaosion ja myöhemmin hän vastasi keskuksen asiakaspalvelusta, neuvonnasta ja hoiti taloushallinnon tehtäviä. Hänen vastuulleen kuuluivat myös yritysvierailujen, näyttelyiden ja messujen järjestäminen sekä matkanjohtajana toimiminen. Lisäksi hän teki keskuksen neuvottelu- ja asioimistulkkauksia ja käännöksiä.

Suomalaisyritysten ja -yhteisöjen kanssa Ljudmila Vorozhbitova on tehnyt työtä aktiivisesti vuodesta 2000 lähtien. Hänellä on asioimistulkin ammattitutkinto (2011) ja hän on toiminut asioimis- ja oikeustulkkina, matkanjärjestäjänä ja yhteistyökumppanina erilaisissa Suomi-Venäjä-yhteistyötehtävissä erityisosaamisalueinaan elintarvikeala ja maaseututietous.

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit pitävät Ljudmila Vorozhbitovaa luotettavana ja ripeänä yhteistyökumppanina. Hänen luontainen positiivisuutensa ja rauhallisuutensa säilyy tiukoissakin paikoissa.


Palautetta asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta

MTK:n 9.4.2020 luovuttama ansiomerkki. ”Kiitollisuuden osoituksena järjestömme päämäärien hyväksi suorittamastanne arvokkaasta toiminnasta.”
Pitkäaikaista yhteistyötä MTK:n kanssa

”Ljudmila Vorozhbitova on toiminut yli 10 vuoden ajan MTK:n matkanjärjestäjänä, oppaana, tulkkina sekä yhteydenpitäjänä MTK:n ja Venäjän maanviljelijöiden ja osuuskuntien AKKOR-järjestön välisessä yhteistyössä. MTK:lla on vuonna 2019 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva yhteistyön puitesopimus Venäjän valtakunnallisen AKKOR-järjestön kanssa ja vastaava sopimus myös Leningradin alueen fermeriyhdistyksen kanssa, joka on AKKOR:in jäsenjärjestö.”

Helsingissä 25.5.2020
Matti Voutilainen, järjestöjohtaja
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry


Ansiokasta työtä Viipuri-keskuksessa

”Ljudmila Vorozhbitovan tehtäviin Viipuri-keskuksessa kuului suomalaisten asiakkaiden neuvonta liiketoimintaan, viranomaiskontakteihin, tullaukseen, matkailuun ym. Venäjän käytäntöihin liittyvissä asioissa sekä osallistuminen erilaisiiin kansalaisjärjestöhankkeisiin. Ljudmila Vorozhbitova toimi myös tulkkina ja kääntäjänä. Kaikki hänelle annetetut tehtävät hän hoiti hyvin ja asiantuntevasti.”

Helsingissä 12.11.2007
Galina Pronin, toiminnanjohtaja
Viipuri-keskus ry
(ote työtodistuksesta)


Muita yhteistyöpalautteita

”Kiitos Sinulle paljon avustasi matkallemme. Apusi oli korvaamaton.”

Matti Voutilainen, järjestöjohtaja, MTK

”Oli kiva olla mukana tulkkaamasi joukon kanssa. Sait tunnelman koko ajaksi hienoksi ja niin, että asia pysyi tärkeimpänä.”

Pauli Heikkilä, projektipäällikkö, Kouvolan kaupungin maaseutupalvelut

”Joustava ja luotettava yhteistyökumppani, joka paneutuu perusteellisesti tehtäväänsä.”

Pirjo Kupila, toimittaja

”Kokonaisuudessaan tilaisuudesta tuli selkeä tieto ja hyvä tulkkaus. Voin suositella lämpimästi tulkin tehtäviin. Luottamusta herättävä henkilö.”

Marketta Iso-Kuortti, puheenjohtaja, Lahden Seudun Yrittäjänaiset ry

”Ljudmila Vorozhbitova on tulkkina täsmällinen ja nopea reagoimaan. Tämä on näkynyt esimerkiksi suomalaisvenäläisissä seminaareissa, joissa käytyjen keskustelujen teemat ulottuvat maatalouspolitiikkaan ja talousteemoihin. Tällaisissa tilanteissa tulkin on hyvä olla myös tarpeeksi kärsivällinen kuten Ljudmila.”

Riku-Matti Akkanen, Pellervo

”Luottamusta herättävä ja viestiä sujuvasti välittävä tulkki. Osoittaa työssään suurta varmuutta. Hyvä muisti. Tulkkaa pitkiä pätkiä ilman muistiinpanoja.”

Arviointi asioimistulkin tutkinnossa

”Hoidit tulkkauksen hyvin ja otit huomioon asiakkaasi.”

Ari Puuri, toimitusjohtaja, Puurin Kanala